با دو محصول مهم فولادی، میلگرد و تیرآهن IPE بیشتر آشنا شوید!

به گزارش وبلاگ دخترانه ها، میلگرد چیست؟ میلگرد نوعی فولاد بوده که در سایزهای مختلف فراوری و ساخته شده و برای بتن ریزی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. در بیشتر سازه هایی که ساخته می گردد از بتن جهت استحکام و محکم نمودن سازه استفاده می گردد.

با دو محصول مهم فولادی، میلگرد و تیرآهن IPE بیشتر آشنا شوید!

درست است که بتن دارای استحکام زیادی بوده و به راحتی نمی شکند اما نداشتن مقاومت در برابر نیروهای کششی و چرخشی نقطه ضعف اصلی بتن می باشد که در اینجا نقش میلگرد مهم می گردد و از سازه در برابر نیروهای کششی محافظت می نماید.

استفاده از میلگرد به جهت تقویت بتن بوده و یکی از زمان هایی که این نقش بسیار مشهود است هنگام زلزله می باشد. با استفاده از میلگرد و افزایش مقاومت کششی بتن توسط میلگرد باعث می گردد تا از شکستن و ترک خوردن بتن جلوگیری گردد و امنیت ساختمان و مقاومت ساختمان بالا می رود.

خوبه بدونید که برای محاسبه قیمت میلگرد باید وزن این محصول را بصورت دقیق ارزیابی نمایید. برای محاسبه وزن ورق و میلگرد میتوانید به وسیله لینک زیر بصورت آنلاین محاسبه را انجام دهید:

https://www.iranforming.com/محاسبه-وزن-ورق-و-میلگرد/

نقش میلگرد

میلگرد به عنوان تقویت نماینده در بتن قرار می گیرد و از فولاد با عیار و درجات سختی مختلفی فراوری می گردد. میلگرد های آج دار به دلیل آج هایی که روی آن وجود دارد، باعث می گردد تا محکم تر درون بتن قرار بگیرد و درصد شکستن بتن را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد.

بتن بسیار محکم بوده و بر اثر فشارهای گوناگون به خوبی مقاومت می نماید اما مرکز بتن بسیار شنماینده و آسیب پذیر است. به عنوان مثال یک اسلکه بتنی را در نظر بگیرید، این بتن از دو طرف توسط ستون هایی محصور شده و در قسمت های میانی تیر بتنی آن هیچ ستونی وجود ندارد و وقتی بر قسمت میانی فشاری وارد گردد باعث شکسته شدن و نصف شدن می گردد.

برای جلوگیری از این اتفاق و شکسته شدن، بتن را با میلگرد های آج دار تقویت می نمایند تا در اثر وارد شدن فشار، میلگرد بتواند فشار را جذب نموده و اثر آن را خنثی کند و آسیبی به بتن نرسد.

البته نقش میلگرد فقط به اینجا ختم نشده و یکی دیگر از نقش های مهم آن کم کردن ضخامت بتن می باشد. با استفاده از میلگرد دیگر نیازی به استفاده از بتن ریزی های ضخیم نیست و به راحتی می توان با اجرای میلگرد در بتن ریزی، از ترک خوردگی و شنمایندگی جلوگیری کرد و درعین حال باعث مستحکم تر شدن بتن و سازه و همچنین صرفه جویی در هزینه ها می گردد.

انواع میلگرد

بیشترین میلگردی که در ایران مورد استفاده قرار می گیرد برحسب استاندارد روسی بوده و با مشخصه فولاد معمولی ساخته و فراوری می گردد. میلگردها از نظر شکل ظاهری به سه دسته کلی: میلگردهای نرم بدون آج، میلگردهای نیمه سخت با آج ساده و میلگردهای سخت با آج پیچیده تقسیم می شوند.

میلگرد A1)میلگرد نرم بدون آج)

این میلگرد که به میلگرد نرم نیز شناخته می گردد معمولا به صورت صاف و بدون آج فراوری می گردد.

از این میلگرد برای آهنگری، تغییر شکل و انجام عملیات جوشکاری بر روی آن استفاده می نمایند و به عنوان یک میلگرد داکتیل آن را می شناسند.

تنش جاری آن 2300 کیلوگرم بر سانتی مربع، تنش گسیختگی آن نیز 3800 کیلوگرم بر سانتی متر مربع بوده و تغییر شکل نسبی پلاستیکی در زمان گسیختگی 25 درصد اعلام شده است.

میلگرد A2 (میلگرد نیمه سخت آج ساده)

این نوع میلگرد به میلگرد نیمه نرم معروف بوده که معمولا به صورت آج فنری فراوری می گردد. از این نوع میلگرد می توان برای عملیات ساختمانی و خصوصا خاموت زنی استفاده کرد و پیشنهاد می گردد از انجام جوشکاری بر روی این میلگرد پرهیز گردد.

تنش جاری این میلگرد 3000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع به همراه تنش گسیختگی 5000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و دارای تغییر شکلی نسبی پلاستیکی به هنگام گسیختگی 19 درصد می باشد.

میلگرد A3 (میلگرد سخت آج پیچیده)

میلگرد سخت با آج پیچیده مناسب عملیات سیویل صنعتی و ساختمانی می باشد که عمدتا به صورت آج جناقی فراوری می گردد. این نوع میلگرد به هیچ وجه برای عملیات آهنگری و تغییر شکل با فرم و زوایای تند مناسب نمی باشد. همچنین از انجام عملیات جوشکاری بر روی آن پرهیز کنید.

این میلگرد دارای تنش جاری 4000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش گسیختگی 6000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع می باشد و تغیییر شکل نسبی پلاستیکی آن درزمان گسیختگی برابر 14 درصد است.

تیرآهن یکی از مهم ترین پروفیل های استفاده شده در سازه های ساختمانی و صنعتی می باشد که وظیفه آن تحمل تنش های حاصل از نیروی برش و لنگر خمشی می باشد، که به سه صورت تیرآهن IPE (استاندارد ایران و اروپا)، تیرآهن INP (استاندارد چین و روسیه) و استاندارد IPB (بال پهن) یافت می گردد.

آشنایی با تیرآهن IPE

تیرآهن هایی با مقطعی به شکل حرف I، یکی از پرمصرف ترین اشکال تیرآهن در کشور ما می باشد.

دو بخش افقی تیرآهن را بال نامیده و بخش عمودی این سازه را جان تیرآهن می نامند. از رایج ترین و استانداردترین انواع تیرآهن که در بازار ایران موجود است، می توان به IPE, IPB, و INP اشاره نمود که این تیرآهن ها معمولا با روش نورد گرم می شوند و برای فراوری این محصولات از شمش های آهنی استفاده می گردد.

ما در این مقاله قصد داریم تا به آنالیز تیرآهن IPE پرداخته و با ویژگی ها و موارد استفاده از میلگرد در ساخت و ساز آشنا شویم.

مشخصات تیرآهن IPE

تیرآهن IPE ایران فرمینگ یکی از پرمصرف ترین و سبک ترین محصولات تیرآهن فولادی، موجود در این شرکت است که با استانداردهای خاص خود فراوری وعرضه می گردد.

همانطور که گفته شد تیرآهن از جان و دو بال تشکیل شده است که قسمت جان تیرآهن، مقاومت در برابر نیروهای برشی دارد و دو بالی که به طرفین کشیده شده مقاومت دربرابر خمش را برای تیرآهن فراهم می نماید.

ویژگی های تیرآهن IPE

تیراهن IPE طبق استانداردهای اروپایی فراوری شده و از محبوبیت بالایی برخوردار است که میزان ضخامت بال های آن از ابتدا تا انتهای تیرآهن ثابت بوده و همین ویژگی است که تیرآهن IPE را از تیرآهن INP متمایز می سازد.

تیرآهن IPE در سازه هایی با ارتفاع زیاد بسیار پرکاربرد بوده و نسبت به بتن فضای بسیار کمتری را اشغال می نماید. اما دارای مسائلی نظیر ضعیف بودن مقاومت در دمای بسیار بالا، مسائل در اتصال جوش و همچنین فرسودگی و خوردگی در شرایط نامساعد جوی می باشد.

در تیر آهن INP ضخامت بال ها ثابت نمی باشد و با دور شدن از قسمت جان تیرآهن به طرفین ضخامت به مرور کمتر می گردد که این تفاوت اصلی میان نازک بودن و ضخامت تیرآهن INP و IPE می باشد.

تیرآهن های INP از استانداردهای کشور روسیه و چین بهره برده و از محبوبیت بالایی برخوردار نیست.

تیرآهن دیگری با مدل IPB در بازار موجود است که این تیرآهن به شکل H بوده و طول بال های آن نسبت به IPE بلندتر است و البته این مدل به نسبت IPE و INP سنگین تر و در عین حال مقاوم تر می باشد.

انواع تیرآهن IPE

همانطور که اشاره شد تیرآهن IPE متقاضیان زیادی داشته و به همین دلیل، تنوع این محصولات در ایران بسیار زیاد است.

این تیرآهن با توجه به استانداردهای اروپایی فراوری و عرضه می گردد که دارای انواع مختلفی نظیر St37, St44 و St52 می باشد.

کاربرد تیرآهن IPE

تیرآهن ها جز مقاطع فولادی و پرمصرف می باشند که در اشکال و ابعاد مختلف برای ساخت سازه های فلزی ساختمانی و صنعتی مورد استفاده بوده و قیمت تیرآهن های مورد استفاده در هزینه ساخت سازه تاثیر به سزایی دارد.

وظیفه تیرآهن ها تحمل تنش های حاصل از نیروهای برشی و لنگر خمشی می باشد که دارای کاربردهای مختلفی است.

تیرآهن IPE را می توان به صورت ستون و یا خرپا، پل لانه زنبوری و همچنین تیر در پوشش سقف استفاده کرد.

کلام آخر

ایران فرمینگ یکی از نام های تجاری است که در آنجا همه چیز به مشتری مداری و ارائه محصولات باکیفیت پیوند خورده است! به همین دلیل، تمامی محصولات این شرکت به صورت تضمین شده کیفی و با بهترین استاندارد ارائه می گردد.

از ویژگی های مهم در ایران فرمینگ، گستره متنوع محصولات است؛ به گونه ای که شما می توانید بیش از 20 محصول با کیفیت فولادی شامل: ورق گالوانیزه، ورق فولادی، ورق پانچ، ورق آجدار پرسی، قوطی پروفیل، انواع میلگرد و همچنین انواع ماشین آلات فرمینگ را از ایران فرمینگ خریداری نمایید.

در آخر پیشنهاد ما این است که برای ساختمان سازی از میلگرد و محصولات فولادی استاندارد بهره ببرید؛ چرا که این موضوع هزینه های شما را کاهش داده و سرعت ساخت و ساز را افزایش می دهد.

منبع: فرارو

به "با دو محصول مهم فولادی، میلگرد و تیرآهن IPE بیشتر آشنا شوید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با دو محصول مهم فولادی، میلگرد و تیرآهن IPE بیشتر آشنا شوید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید