12 ویژگی آشپزخانه های رژیمی

به گزارش وبلاگ دخترانه ها، افرادی که تجربه کاهش وزن داشته اند، می دانند که رعایت رژیم غذایی و غذا خوردن طبق اصول و چارچوب تعیین کار چندان راحتی نیست. اما عوامل مختلفی می تواند در رعایت این چارچوب ها به افراد یاری کند که یکی از آنها نوع چیدمان و توجه به موارد و نکته هایی ریز در آشپزخانه است. برای آشنایی با ویژگی های آشپزخانه ای رژیمی با ما همراه شوید.

12 ویژگی آشپزخانه های رژیمی

12 ویژگی آشپزخانه های رژیمی

ترجمه: فرزانه فولادبند

افرادی که تجربه کاهش وزن داشته اند، می دانند که رعایت رژیم غذایی و غذا خوردن طبق اصول و چارچوب معین کار چندان راحتی نیست. اما عوامل مختلفی می تواند در رعایت این چارچوب ها به افراد یاری کند که یکی از آنها نوع چیدمان و توجه به موارد و نکته هایی ریز در آشپزخانه است. برای آشنایی با ویژگی های آشپزخانه ای رژیمی با ما همراه شوید.

1.آشپزخانه را تمیز نگه دارید.

به نظافت و تمیزی آشپزخانه اهمیت دهید و بر رعایت این موضوع به وسیله همه افراد خانه تاکید کنید. ظرف ها را در اولین فرصت بشویید و سطح کابینت ها و میز آشپزخانه را همواره تمیز نگه دارید. اگر آشپزخانه تمیز و مرتب باشد و مجبور نباشید قبل از پخت وپز آشپزخانه را تمیز کنید، انگیزه بیشتری برای تهیه غذاهای سالم خواهید داشت.

2.یک ظرف عظیم آب در یخچال قرار دهید.

یک لیوان را با آب، تکه های یخ و برش های لیمو پرکنید و این لیوان را در یخچال جایی در معرض دید قرار دهید تا هر وقت در یخچال را باز کردید تشنگی تان را با نوشیدن آب رفع کنید. محققان آلمانی متابولیسم افراد را پس از نوشیدن نیم لیتر آب مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند متابولیسم بدن 10 دقیقه پس از نوشیدن آب 30 درصد بیشتر می شود و این اثر 30 تا 40 دقیقه باقی می ماند. فایده دیگر نوشیدن آب این است که سموم و آلودگی ها را از بدن دفع می نماید و این موضوع برای افرادی که دیابت دارند و در معرض ابتلا به بیماری های کلیوی هستند، بسیار مهم است.

3.یک ظرف میوه روی میز آشپزخانه قرار دهید.

با این کار وقتی بعد از یک روز کاری برای خوردن میان وعده به آشپزخانه می روید میوه ها اولین چیزی هستند که به چشمتان می خورند. میوه ها را در یک ظرف کم عمق بچینید تا روی هم قرار نگیرند و له نشوند. در هوای گرم میوه ها را به مدت طولانی بیرون یخچال قرار ندهید.

4.ظرف های ادویه را در دسترس قرار دهید.

ادویه به شما یاری می نماید غذاها را بدون اضافه کردن چربی و کالری طعم دار کنید. از ظرف های مخصوص ادویه بهره ببرید و آن را روی کابینت آشپزخانه و نزدیک اجاق گاز قرار دهید و از آنها برای طعم و مزه دار کردن گوشت و سبزی ها بهره ببرید. بعضی ادویه ها مانند فلفل قرمز، زنجبیل، زردچوبه، پودر سیر، ادویه کاری، پودر ریحان و نعناع، خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و برای سلامت تان مفیدند.

5.برای دارچین جای ویژه ای در نظر بگیرید.

بعضی پزشکان معتقدند دارچین ادویه ای است که باید هر روز از آن استفاده کرد. آنالیز های تازه نشان داده که دارچین موجب بهبود شرایط چربی و قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می شود. به نظر می رسد استفاده مداوم اندازه متعادل دارچین در غذاها برای سلامت شما مفید باشد ضمن اینکه این ادویه طعم خوبی هم به غذا می دهد.

6.یک بطری کوچک روغن زیتون در دسترس بگذارید.

روغن زیتون سرشار از چربی های سالم غیراشباع است که برخلاف چربی موجود در کره برای قلب مفید است. از آنجایی که نور و گرما در طولانی مدت موجب فاسدشدن روغن زیتون می شود ظرف عظیم را در یخچال قرار دهید. روغن زیتون در یخچال کدر می شود اما وقتی دوباره در دمای اتاق قرار گیرد به حالت اول برمی شود. از روغن زیتون تصفیه نشده که اندازه فنول بیشتری دارد بهره ببرید. فنول آنتی اکسیدانی است که از کلسترول بالا، فشارخون بالا و بیماری های قلبی پیشگیری می نماید.

7.از بخارپز بهره ببرید.

پخت با بخار سالم ترین روش پخت سبزی هاست چون خواص غذایی شان در آب از بین نمی رود. با استفاده از یک بخارپز با سبد فلزی را در 5 تا 10 دقیقه یا با خرید ماکروفر بخارپز در 2 تا 5 دقیقه سبزی ها را بخارپز کنید.

8.مصرف روغن ذرت را محدود کنید.

از نظر خواص بهداشتی، روغن زیتون بهتر از روغن ذرت است. روغن زیتون حاوی 72 درصد چربی غیراشباع است در حالی که اندازه این نوع چربی در روغن ذرت تنها 24 درصد است. در تهیه غذاها از روغن زیتون یا روغن کانولا بهره ببرید. استفاده از این روغن ها در پیشگیری از بیماری های قلبی و دیابت موثر است.

9.انواع مختلف سرکه را در آشپزخانه داشته باشید.

از سرکه سیب، سرکه خرما و سرکه سفید و قرمز برای تهیه چاشنی سالاد و مزه دار کردن گوشت و سبزی ها بهره ببرید. آنالیز ها نشان داده اضافه کردن مواد اسیدی مانند سرکه و آبلیمو به غذا اثر آن را بر قند خون کم می نماید. پیشنهاد می کنیم از ترکیب سرکه بالزامیک و برش های توت فرنگی همراه غذا بهره ببرید و از طعم آن لذت ببرید.

10.یک میا ن وعده سالم در معرض دید قرار دهید.

اگر می خواهید وزن کم کنید بهتر است خوراکی هایی مانند کیک و کلوچه را از جلوی چشمتان بردارید و در طبقه های بالای کابینت یا در فریزر بگذارید. به جای آن اندازهی بادام، گردو، پسته و بادام زمینی در ظرف های کوچک بریزید. اندازهی ماست کم چرب، نخود فرنگی و هویج پخته و یک ظرف گوجه فرنگی کوچک هم در یخچال قرار دهید.

11.مصرف هله هوله را ممنوع کنید.

مصرف هله هوله و تنقلاتی با ارزش غذایی کم مانند چیپس و پفک را در خانه ممنوع کنید و این جور خوراکی ها را در کابینت قرار ندهید. همه افراد خانه از این کار بهره خواهند برد.

12.از مخلوط کن بهره ببرید.

حتما می دانید مصرف صبحانه چقدر مهم است. بهتر است نوشیدنی ها جایگزین غذاهای اصلی نشوند اما روزهایی که حتی فرصت خوردن غلات آماده را ندارید میوه ای نرم و کم کالری را در مخلوط کن بریزید و نوش جان کنید. این صبحانه فوری فیبر و هیدرات کربن لازم برای آغاز روز را در اختیارتان قرار می دهد.

منبع:www.salamat.com

منبع: راسخون

به "12 ویژگی آشپزخانه های رژیمی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "12 ویژگی آشپزخانه های رژیمی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید