کلیات طرح تأمین مسکن نخبگان تصویب شد
به گزارش وبلاگ دخترانه ها به نقل از بنیاد ملی نخبگان، ناصر باقری مقدم، حمایت های زیرساختی در تأمین شغل و مسکن برای نخبگان و استعدادهای برتر را از عوامل مهم جلوگیری از خروج نخبگان از کشور دانست و اضافه نمود: تأمین مسکن نخبگان از جمله موارد حمایتی است که در بنیاد ملی نخبگان در حال پیگیری است.
وی یادآور شد: کلیات طرح تأمین مسکن نخبگان در جلسه اخیر هیأت امنای این بنیاد با حضور رئیس جمهور به تصویب رسید و جزئیات این طرح پس از تصویب نهایی اجرا و اطلاع رسانی می گردد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان درمورد مصوبه جذب نخبگان و استعدادهای برتر در دستگاه های اجرایی کشور هم گفت: موضوع جذب نخبگان در دستگاه های اجرایی با جدیت با همکاری سازمان اداری استخدامی کشور در حال پیگیری است.
باقری مقدم در عین حال تاکید نمود: البته در ایجاد بسترهای اشتغال زایی نیز نباید از این نکته غفلت کرد که با اینکه داشتن شغل مناسب از مهم ترین دغدغه های نخبگان است اما آنها می خواهند در اجتماع اثرگذار باشند نه اینکه به هر شغلی بپردازند.
وی ادامه داد: این بنیاد در یک تقسیم بندی کلی چند دسته برنامه حمایتی را به صورت موازی پیش می برد که به بحث ماندگاری نخبگان یاری می نماید.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با یادآوری اینکه بنیاد ملی نخبگان در پی ایجاد عوامل انگیزشی برای استعدادهای برتر و نخبگان است، طرح هسته های مساله محور احمدی روشن را از آن جمله خواند.
وی اضافه کرد: این طرح نخبگان را درگیر مسائل کشور نموده و حس اثرگذاری را در آنها تقویت می نماید.
حمایت از برگزیدگان المپیادی و نفرات برتر کنکور در دستور کار بنیاد ملی نخبگان
باقری مقدم از دیگر برنامه های حمایتی بنیاد ملی نخبگان را حمایت از برگزیدگان المپیادهای علمی و نفرات برتر کنکور سراسری مطرح نمود که در قالب طرحی ویژه از تحصیل آنها تا مقطع دکتری در رشته های اولویت دار کشور، حمایت می گردد و پس از آن، بحث اشتغال آنها به عنوان هیات علمی نیز مورد پشتیبانی قرار می گیرد.
وی در خصوص اندازه تأثیرگذاری این طرح ها بر حفظ نخبگان در کشور گفت: تمامی این فعالیت و طرح ها براساس مطالعات، اجرایی شده، در واقع به وسیله مصاحبه هایی که با نخبگان داشتیم به این نیازها رسیدیم و با اولویت بندی موارد، تقسیم بندی ها شکل گرفت.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با یادآوری اینکه امروزه استکبار از راه های متفاوت به ویژه به وسیله رسانه روی جذب نخبگان و استعدادهای برتر ایران تمرکز نموده است، توضیح داد: مدیریت فضای رسانه یکی از موارد مهمی است که حاکمیت باید بر آن اهتمام داشته باشد چرا که امروز دشمن در فضای مجازی به شدت دست به کار شده است و سعی دارد فضای سیاه از کشور و آینده ایران نمایش دهد که در این زمینه در پی برنامه هایی هستیم که به یاری رسانه ها با اطلاع رسانی مناسب از این فضا خارج شویم.
باقری مقدم در ادامه اهمیت حوزه علوم انسانی و علوم پایه را گفت و گفت: بیشتر کشفیات و موارد بسیار مهمی که در جهان شاهد هستیم ریشه در علوم پایه دارد؛ درمورد علوم انسانی نیز زمانی که می گوئیم علوم انسانی، منظور پرداختن به رشته هایی مانند جامعه شناسی و فلسفه است که نقش جریان سازی را ایفا می نماید.
وی اضافه کرد: بر اساس تأکیدات رهبر معظم انقلاب، نخبگان باید روی علومی تمرکز نمایند که جنبه تمدن سازی برای کشور داشته باشد و به همین سبب برنامه های ویژه ای برای حوزه علوم انسانی برنامه ریزی کردیم که مورد تأیید رئیس جمهور نیز قرار گرفته است.
این مسؤول در بنیاد ملی نخبگان به استفاده از ظرفیت های خیرین و موقوفات برای حمایت از نخبگان نیز اشاره نمود و گفت: براساس مصوبه هیأت امنا بنا شد که از ظرفیت خیرین و توان مشارکت اجتماعی بنگاه های بزرگ اجتماعی در کشور برای تأمین منابع برنامه های بنیاد نخبگان استفاده کنیم و بعلاوه تعریف نخبگی را در سایر حوزه ها توسعه دهیم.
منبع: خبرگزاری مهر