گزارش اجرای قانون بودجه 1400 در 6 ماهه نخست سال
به گزارش وبلاگ دخترانه ها، خبرگزاری خبرنگاران- گزارش اجرای قانون بودجه سال 1400 در بازه زمانی شش ماهه نخست، به مجلس شورای اسلامی ارائه شد.
به گزارش خبرگزاری وبلاگ دخترانه ها، دیوان محاسبات کشور اظهار داشت: این اقدام که برای نخستین بار پیش از ارائه لایحه بودجه سال آینده و براساس آنالیز کلیه احکام و تبصره های قانون بودجه اجرا شده است، به دولت و مجلس در تدوین و تصویب هرچه بهتر لایحه بودجه سال 1401 به ویژه در بخش شرکت های دولتی یاری شایانی می نماید.
براساس این گزارش، از مجموع 410 حکم مندرج در قانون بودجه امسال، 82 حکم یعنی تنها 20 درصد آن به صورت کامل اجرا شده است، 238حکم معادل 58 درصد دارای عملکرد ناقص بوده و 90 حکم معادل 22 درصد نیز فاقد عملکرد بوده اند.
یافته های این گزارش نشان می دهد در حالی که طبق بند (ف) تبصره 20 قانون بودجه سال 1400 باید تمامی 49 آیین نامه لازم جهت اجرای کلیه بندها و تبصره های قانون بودجه تا خاتمه خردادماه به تصویب هیات وزیران می رسید، اما تا خاتمه شهریورماه تنها 25 تصویب نامه معادل 51 درصد تصویب و ابلاغ شده است و 24 مورد معادل 49 درصد به مرحله ابلاغ نرسیده است.
در بخشی از گزارش دیوان محاسبات کشور از اجرای قانون بودجه سال 1400 در بازه زمانی 6 ماهه نخست سال، می توان به عملکرد ضعیف دستگاه های اجرایی نسبت به انجام تکلیف قانونی (در راستای ایجاد شفافیت و انضباط اقتصادی) جهت درج اطلاعات در سامانه هایی همانند سادا (سامانه دارایی ها و اموال)، پاکنام (پایگاه اطلاعات کارکنان نظام اداری) و سامانه حقوق و مزایا اشاره نمود.
آنالیز ها حکایت از آن دارند که طی این مدت، در سامانه سادا 558 دستگاه اجرایی اموال خود را ثبت ننموده و یا ناقص ثبت نموده اند. بعلاوه، در سامانه پاکنا از مجموع 382 شرکت دولتی، بانک ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت، 55 شرکت اطلاعات پایه ای، 63 شرکت صورت های اقتصادی، 52 شرکت بودجه، 82 شرکت گزارش عملکرد و نهایتا 53 شرکت اطلاعات نیروی انسانی خود را ثبت ننموده اند.
از سوی دیگر، در سامانه حقوق و مزایا در حالی که قرار بود طبق تبصره 18 قانون بودجه، تسهیلات متعددی به بخش اشتغال اختصاص یافته و پرداخت گردد، فقط کمتر از یک درصد از محل هدفمندی یارانه ها (بند الف) اختصاص یافته اما پرداخت نشده است و سایر بندها عملکردی نداشته اند.
منبع: خبرگزاری آریا