توسعه گردشگری ژئوتوریسم در مشهد شهر جهانی گوهرسنگ ها

به گزارش وبلاگ دخترانه ها، خبرنگاران/خراسان رضوی مسئول دبیرخانه شهر جهانی گوهرسنگ ها گفت: پس از انتخاب مشهد به عنوان شهر جهانی گوهر سنگ ها گردشگری ژئوتوریسم در مشهد بسیار مورد توجه نهاده شد، بر این اساس اسکان و اقامت گردشگران در شهر مشهد به واسطه جهانی شدن در حوزه سنگ ها، افزایش پیدا نموده است.

توسعه گردشگری ژئوتوریسم در مشهد شهر جهانی گوهرسنگ ها

ملیحه سلطانی در گفت وگو با وبلاگ دخترانه ها در مورد شرایط مرکز ملی گوهرسنگ ها در مشهد اظهار کرد: ایجاد مرکز ملی گوهرسنگ ها یکی از اهداف بلندمدت به شمار می رود که هدف از آن، ایجاد مدل کوچک شده ای از احتیاجها و پرسش هایی است که علاقه مندان به گوهرسنگ ها، پژوهشگران، هنرجویان، گردشگران و افراد دیگر به آن احتیاج دارند. بنابراین در مرکز ملی گوهرسنگ ها آموزش، تماشای مراحل، دریافت اطلاعات و کارهای اقتصادی انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: احداث مرکز ملی گوهرسنگ ها، پروژه ای بلندمدت بوده است که مشکلاتی در بخش اقتصادی آن وجود داشته و اجرای این پروژه به هزینه زیادی احتیاج داشته که به سبب آن پروژه همچنان در مراحل اولیه واقع شده است. انجام این پروژه احتیاجمند حمایت است، زیرا مشهد این طرح را ارائه داده و سایر شهرهای دنیای نیز آن را پذیرفته و به نوعی الگوپذیری داشته اند. این پروژه هنوز به بهره برداری نرسیده است و لذا باید بودجه ملی و استانی به آن تخصیص داده گردد.

مسئول دبیرخانه شهر دنیای گوهرسنگ ها عنوان نمود: از سال 1395 (جولای 2016) مشهد به عنوان شهر دنیای گوهرسنگ ها انتخاب شد. دوره این شهر دنیای، چهار سال بوده است که به علت شیوع ویروس کرونا، داوری ها به تعویق افتاده و به همین علت دبیرخانه شهردنیای گوهرسنگ ها بعد از این مدت نیز فعال بوده است.

سلطانی درخصوص اثراتی که شهر دنیای گوهرسنگ ها در شهر مشهد ایجاد نموده است، اعلام کرد: پیش از آنکه مشهد شهر دنیای گردد، سابقه 5000 ساله فیروزه، عقیق و سنگ های دیگری داشت که به دلایل مذهبی، زیبایی شناسی و سلامت مورد استفاده قرار می گرفت. اما مجموعه و موزه ای با موضوع سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی وجود نداشت تا زائران و گردشگران بتوانند به بازدید از آن بپردازند.

وی اعلام کرد: در حال حاضر مجموعه گوهرسنگ های ایران و دنیا در موزه بزرگ خراسان و بعلاوه مجموعه ای در جهت بازگشت از آرامگاه فردوسی به هارونیه و در بخش خصوصی واقع شده است. بعلاوه موزه ای دائمی در پارک موزه علوم زمین (واقع در بلوار فکوری) واقع شده است که حدود 700 قطعه گوهر در این موزه به نمایش گذاشته شده است.

مسئول دبیرخانه شهر دنیای گوهرسنگ ها افزود: قبل از آنکه مشهد به عنوان شهر دنیای گوهرسنگ ها برگزیده گردد، در مقطع آموزش متوسطه هنرستان تخصصی که دانش آموزان بتوانند در این زمینه تحصیل نمایند، وجود نداشت. اما در سال 95 دبیرخانه شهر دنیای گوهرسنگ ها مصوبه ای مبنی بر ساخت هنرستان تخصصی هنرهای ایرانی و اسلامی در مشهد از استانداری اتخاذ کرد. به این ترتیب نخستین هنرستان هنرهای ایرانی اسلامی در مشهد پس انتخاب مشهد به عنوان شهر دنیای گوهرسنگ ها، احداث شد و هفت رشته در این هنرستان تدریس می گردد که یکی از این رشته ها، گوهرتراشی و گوهرشناسی است.

سلطانی افزود: به طور کلی ضعف هایی در زمینه طراحی زیورآلات در کشور و مشهد وجود داشته است که سعی شد در این 5 سال نیروهایی متخصص برای این حوزه به عنوان طراح پرورش پیدا نمایند. البته در حال حاضر تیم طراحی مشهد در جایگاه مناسبی در منطقه واقع شده است، به گونه ای که هنرجویانی از کشورهای اروپایی در کلاس های آنلاین طراحی شرکت می نمایند. به طور کلی در بخش فرهنگی و اجتماعی اقدامات مؤثری اجرا شده است که از جمله آن ها در زمینه ترویجی می توان به ساخت انواع فیلم و کلیپ و فعالیت خوب سایت شهر دنیای اشاره نمود.

وی توضیح داد: در حال حاضر تمامی طراحان زیورآلات مشغول به کار هستند و به واسطه این اقدام کارآفرینی و اشتغال زایی در این زمینه ایجاد شده است، البته همچنان احتیاجمند تربیت طراح و نیروی کار هستیم. به همین دلیل هنرستان یحی بن زید در منطقه توس که منطقه ای محروم است، ایجاد شده و این رشته بسیار مورد استقبال نهاده شده است، به شکلی که تمام دانش آموزان این هنرستان دخترانه در کارگاه ها فعال بوده و مشغول به کار هستند.

مسئول دبیرخانه شهر دنیای گوهرسنگ ها گفت: موضوع گوهرسنگ ها شناخته شده نبوده و اطلاعات لازم برای ورود به این حوزه وجود نداشته است. در حال حاضر شاخه گوهرشناسی، گوهرتراشی، طراحی زیورآلات، ساخت زیورآلات وجود دارد که به یکدیگر مرتبط بوده و ارتباطی پیوسته میان آن ها وجود دارد. از این رو موضوعات ترویجی باید به شکل گسترده تری انجام گردد تا دانش آموزان هنگام انتخاب رشته از چنین رشته هایی اطلاع داشته باشند تا با استقبال خوبی از سمت آن ها رو به رو شویم، زیرا علاوه بر مهارت محور بودن این رشته که سبب می گردد علاقه مندان به سرعت وارد بازار کار شوند، آموزش عالی این رشته ها در شهرهایی مانند تبریز، یزد و تهران ایجاد شده تا زمینه ادامه تحصیل در آموزش عالی نیز فراهم گردد.

سلطانی اعلام کرد: بر این اساس ضروری است صداوسیما و امکانات تبلیغاتی شهرداری مورد استفاده قرار گیرند تا در کنار یکدیگر اطلاع رسانی بهتر و وسیع تری انجام گردد. پس از انتخاب مشهد به عنوان شهر دنیای گوهرسنگ ها با تمهیدات ایجاد شده تراش سنگ هایی از جمله الماس که در مشهد انجام نمی شد فراهم شد و فرایند ادامه پیدا کرد.

وی اعلام کرد: ژئوتوریسم یکی از انواع گردشگری است که مدت ها مورد استقبال گردشگران نهاده شده، اما پس از انتخاب مشهد به عنوان شهر دنیای گوهر سنگ ها گردشگری ژئوتوریسم در مشهد بسیار مورد توجه نهاده شد و تورهای گردشگری از این ویژگی مشهد برای جذب گردشگران بسیار استفاده کردند.

مسئول دبیرخانه شهر دنیای گوهرسنگ ها ادامه داد: به عنوان مثال تورهای تخصصی با اخذ مجوز یک روز کامل سفر گردشگران را به این موضوع اختصاص داده و در کنار آن بازدید از موزه ها را نیز در برنامه قرار می دهند. بر این اساس اسکان و اقامت گردشگران در شهر مشهد به واسطه دنیای شدن مشهد در حوزه سنگ ها، افزایش پیدا نموده است، که به عقیده من مهم ترین دستاورد نیز به شمار می رود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "توسعه گردشگری ژئوتوریسم در مشهد شهر جهانی گوهرسنگ ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توسعه گردشگری ژئوتوریسم در مشهد شهر جهانی گوهرسنگ ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید